Stop the Food Fight festival op 26 oktober

Het Stop the Food Fight Filmfestival is speciaal gericht op professionals in de glastuinbouwsector. Dit evenement biedt een unieke kans om de invloedrijke films van dit jaar, ‘The Future of Food’ en ‘Paved Paradise’, in een speciale setting te bekijken. Het festival is niet alleen een filmvertoning maar ook een dialoogplatform met workshops en talkshows, dat de actualiteit en een veranderend politiek landschap koppelt aan thema’s uit de films. Bekijk het programma hieronder.

 

Meld je aan via deze link

Inhoud

13:00 - 13:45 en 15:45 - 16:30

Workshop: Het grote voedseldilemma

Als we het over duurzaam eten hebben, wordt er snel naar de productie ervan gekeken. Maar de samenleving is groter dan dat. Wat is de rol van de consument en de overheid? In deze workshop gaan we dat onderzoeken aan de hand van Dilemma's. "Stel: Nooit meer fruit eten of nooit meer douchen?" Wat zou jij kiezen? De workshop is ook uitgevoerd op Lowlands en tijdens de Dutch Design Week in samenwerking met Wageningen University.

13:00 - 13:45 en 15:45 - 16:30

Workshop: Geen marketing, Geen PR. Maar een narratief

Maak storytelling als onderdeel van je license to grow. Dit is een workshop waarin we dieper ingaan op het belang van een verhaal vertellen. Goede verhalen hebben de kracht bruggen te slaan en mensen aan te spreken op een emotioneel niveau. Dit is essentieel is het uitleggen van frames die zo domineren in het debat. Hoe vertel je jou verhaal zonder dat je dat je in de verdediging gaat?

14:00 - 15:30

Film: The Future of Food

Joris Lohman en Hidde Boersma hebben een hoop gemeen: halverwege de dertig, drie kinderen en wonen in Amsterdam. Maar als het gaat om de toekomst van de voedselvoorziening, dan staan ze lijnrecht tegenover elkaar. Joris gelooft dat de wereld zich zou moeten richten op een leven dat meer in harmonie is met de natuur en het vinden van voedsel in de regio en in het seizoen. Hidde denkt dat we onze voedselproductie nog verder moeten intensiveren om zo ruimte te creëren voor de natuur en hij denkt dat genetisch gemodificeerde organismen een zegen voor de wereld zijn.belangrijkste uitgangspunt heeft, komt met andere oplossingen dan iemand die juist opkomt voor cultuur en historische landschappen.

14:00 - 15:30

Film: Paved Paradise

In “Paved Paradise” gaan Karsten de Vreugd en Hidde Boersma op een wereldwijde zoektocht naar hoe de meest duurzame manier van voedselproductie er werkelijk uitziet. Daarnaast wordt er gekeken naar welke radicale keuzes de wereld zal moeten maken om iedereen op deze planeet van gezond en voldoende voedsel & een welvarend milieu te voorzien. Als we meer voedsel produceren op minder land, blijft er meer leefgebied over voor planten en dieren.

16.45 - 17.30

Talkshow: een blik vooruit, nieuwe samenwerkingen

We gaan met experts in gesprek: Wat is de volgende stap van Stop the Food Fight? Hoe kunnen we de inzichten uit The Future of Food en Paved Paradise vertalen naar de actualiteit van de glastuinbouwsector? Een panelgesprek met o.a. Lotte van Rijn (Certhon), Hidde van Boersma, Karsten de Vreugd en Joris Lohman (Stop the Food Fight).

Het filmevenement voor professionals in de glastuinbouwsector! We zien je daar.